Švedska

Dom različitih intrigantnih pica je Švedska. Jedna od pomenutih je i pica koja tradicionalno sadrži suvi vrat, kari u prahu i banane.

Škotska

U Škotskoj se na pici može naći Higis, puding napravljen od ovčijeg srca, jetre i pluća, koji se meša sa crnim lukom, ovsenom kašom, lojom i začinima. Higis je poznat po neobičnoj teksturi i pikantnom ukusu.

Australija

U Australiji na pici se mogu naći kombinacije različitih vrsta mesa, kao što su kengurovo meso, meso od emua i meso od krokodila.

Japan

Pica pod nazivom “Mayo Jaga” može se naći u Japanu, a sadrži sos od paradajza, crni luk, kukuruz, krompir, pančetu, papriku i majonez.

Detroit, Mičigen

Pica u Detroit stilu, nastala u Detroitu, u Mičigenu, je pica kvadratnog oblika i debelog testa. Testo se peče dva puta u dobro podmazanom plehu kako bi se dobila hrskava, tvrđa tekstura. Najčešći sastojci za ovu picu su kobasice, masline i paradajz sos.

Nemačka

Tuna pica (Thunfisch pizza) popularna je u Nemačkoj, a sastoji se od tune, paradajz sosa, paprike, crnog luka, kačkavalja i origana.

Argentina

U Argentini najpopularnija je “Fugazza” pica koja se pravi od slatkog crnog  luka i bilja i ne sadrži sos od paradajza. Drugačija verzija ove pice poznata je kao “Fugazzeta” a sastoji se od dvostrukog testa koje se puni mocarelom, a potom posipa slatkim crnim lukom.

Ontario, Kanada

U Ontariju je 1962. godine nastala Havajska pica čiji sastojci su komadi ananasa i šunka. Miks paprika, pečurke i kanadska slanina takođe se mogu naći na ovoj pici.

Pakistan

Za razliku od standardne pice sa kobasicom, u Pakistanu najpopularniji sastojci za picu su “chicken tikka” i piletina začinjena čilijem .

Glasgov, Škotska

“Frozen pizza” je specijalitet koji se služi u Glasgovu i u područnom veću Fife u Škotskoj. Ova pica prži se u dubokom ulju kako bi na taj način nastali jako ukusni parčići pice.

Švedska

I za kraj, predstavljamo još jedan od švedskih specijaliteta, a to je Kebab pica, a sprema se od kebab mesa, sosa od jogurta, mešavine kiselih salata, a ponekad sadrži i zelenu salatu.