• Prosečna picerija proda 55 celih pica dnevno.
  • Najpopularniji preliv pice u Japanu je preliv sa lignjom i majonez jagom (majonez, krompir i slanina).
  • Picerije su ukupno potrošile 4 milijardi dolara na kačkavalj u 2010. godini.
  • Više od 10% prodavnica brze hrane čine picerije.
  • 5 milijardi pica se proda godišnje na svetksom nivou.
  • Omiljena hrana za ručak i večeru deci od 3 do 11 godina je pica.
  • Naziv „pizza“ potiče od latinske reči Picea, koja se koristi za opisivanje procesa pečenja testa pod vatrom.
  • Najveća pica napravljena do sad je bila prečnika 38 m. Za njeno pravljenje iskorišćeno je 4500 kg brašna, 90 kg soli, 1800 kg kačkavalja i 900 kg pelata.

Žene naručuju povrće na pici duplo više od muškaraca.